DSC_0225

HOW TO – KWASTEN REINIGEN

Hallo, mijn naam is Danique en ik ben verslaafd aan make-up kwasten. Zo, dat lucht op. Ze zijn zacht, ze zijn mooi, ze zijn er in alle maten en vormen en they make me feel good. What’s not to love?

Ok, één ding haat ik echt aan mijn fluffy friends… Ze worden zo snel vies! Als je dagelijks je kwasten gebruikt is het onoverkomelijk dat je ze minstens één keer per week in bad moet stoppen. Toch zeker je foundationkwasten, met de rest wacht ik ook wel eens een weekje langer.

Why, you may ask? Iedereen heeft bacteriën op zijn of haar huid en dus ook op je gezicht. Vooral op je gezicht! Waarschijnlijk lees je dit nu met een hand onder je kin of tegen je wang en heb je misschien net je hond of kat lekker zitten knuffelen. Ik wil maar zeggen ook al reinig je je gezicht ’s morgens en ’s avonds er is geen ontkomen aan. En je  kwasten moeten er bijgevolg ook aan geloven. Binnen no time zitten ze vol met bacteriën en dode huidcellen. Wassen is dus echt een must, zeker als je die kwasten ook op anderen gebruikt.
Heb je last van puistjes? Dan is het zeker van belang dat de kwasten af en toe grondig onder handen worden genomen. Kwestie van alles lekker hygiënisch houden.

Hoe? Dat ga ik je nu uitleggen.

STAP 1 : GO GET THEM NASTY BRUSHES!

stap 1

 

STAP 2: Wat heb je nodig?

Ik was mijn borstels met een mengsel van afwasmiddel en olijfolie. Door het afwasmiddel worden ze ontsmet en krijg je de make-up er goed af. Zeker voor foundationkwasten is dit soms lastig. De olijfolie zorgt ervoor dat je kwasten niet ruw en droog worden. Resultaat: soft and shiny brushes.

Je kunt ook babyshampoo gebruiken, dit doe ik soms voor mijn kwasten die gemaakt zijn van echt haar omdat dat iets milder is.

Je pakt best niet te veel product in één keer, anders wordt het zo’n kliederboel.

stap 2

 

STAP 3: spoelen maar.

Houd je borstel onder lauw water tot dat deze helemaal doorweekt is.

stap 3

STAP 4: MIX IT UP!

Dip de borstel in het afwasmiddel en de olijfolie op je bord. Begin met een beetje. Je kunt deze stap meerdere keren herhalen.

stap 4

STAP 5: WORK IT IN!

Maak met de ingezeepte borstel cirkeltjes op je hand. Je ziet dan echt het vuil uit de borstel komen. Spoel de borstel een paar keer af en herhaal stap 4. Doe dit tot er enkel nog wit schuim van je borstel komt.

stap 5

 

STAP 6: RINSE IT OFF!

Spoel de borstel goed af onder lauw water. Zorg dat al de zeep uit je borstel is en er geen schuim meer uit de haren komt. Het is belangrijk dat je voor deze stap de tijd neemt. Als je je borstel te snel afspoelt kan het zijn dat de haren na het drogen stijf en vettig aan gaan voelen door de zeepresten die achterblijven. En dat willen we niet!

rinse

STAP 7: PAPER TOWEL.

Leg de borstel tussen keukenpapier en knijp het overtollige water eruit. Gebruik hiervoor geen WC-papier, dat gaat tussen de haren van je borstels zitten. Je kunt natuurlijk ook gewoon een schone, droge handdoek gebruiken. Het belangrijkste is dat het overtollige water er uit is en ze een nachtje kunnen drogen zodat je er de volgende ochtend weer mee aan de slag kunt gaan.

stap 7

STAP 8: LET THEM DRY.

Als al het overtollige water uit je kwasten is dan kun je ze rustig laten drogen. Ik gebruik hiervoor een schone handdoek. Je kunt een cilindervormig object – zoals de steel van een soeplepel of een opgerold handoekje – onder de handdoek leggen om een soort wipje te creëren. Zorg dat de haren naar beneden zijn gericht zodat het water eruit kan sijpelen.
Je kunt je kwasten ook liggend laten drogen, het is dan handig dat je kant met de haartjes over een rand laat hangen zodat de lucht overal bij kan en ze geleidelijk kunnen drogen. Laat ze echter NOOIT rechtop drogen!! Op deze manier sijpelt het water in de kwast en kan de lijm los weken waardoor de haartjes uit gaan vallen. The horror!!

stap 8

TIP: Bewaar je je kwasten ook in een glazen pot? Geef deze dan ook even een goede poetsbeurt. Vergeet ook niet het handvat van je kwasten te reinigen!

TIP: Geen zin om je kwasten elke week te wassen? (I don’t judge) Dan is brushcleanser een goede optie. Op deze manier kun je je wasbeurt een weekje uitstellen. Daarnaast is het ook handig tijdens het make-uppen. Je oogschaduwkwasten kun je op deze manier snel even reinigen voordat je met een andere kleur aan de slag gaat. Brushcleanser droogt zeer snel dus dat is een plus!

Xoxo Danique

DISCLAIMER
Dit artikel is deze week geplaatst maar ongeveer een jaar geleden geschreven. Een blog op poten zetten vereist nu eenmaal wat oefening en ook mijn eerste artikels wil ik met jullie delen. Mijn doel is te groeien en mijn content zo goed en betrouwbaar mogelijk over te brengen. Bedankt voor jullie begrip! 
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *