DSC_0384

BACK TO BASICS #1 – KWASTEN

Begin je pas met make-uppen en wil je een mooie basisset kwasten aanleggen? Waar begin je dan? In dit artikel probeer ik je op weg te helpen in “De Wondere Wereld Der Kwasten”.

DSC_0388

Er zijn tegenwoordig kwasten in alle mogelijke soorten en maten, voor elke techniek of plekje van je gezicht is er wel een tool op de markt gebracht. Voor jullie heb ik een selectie gemaakt waarvan ik vind dat ze thuishoren in een goede basisset.

Gelukkig zijn er merken zoals Zoeva die het ons gemakkelijk maken en deze sets al samenstellen voor jou. Zo schafte ik destijds de Rose Golden Luxury Set aan waarvan je er enkele voorbij zult zien komen in dit artikel. Een andere favoriet is Real Techniques. Let’s get to it!

Kwasten voor het gezicht

Foundationkwast

DSC_0394

Foundation aanbrengen met je vingers? Het kan. Voordat ik begon met het “verzamelen” van kwasten gebruikte ik ook gewoon mijn handen voor het aanbrengen van make-up. Toch zijn er ook nadelen aan verbonden, door je vingers te gebruiken om foundation aan te brengen krijg je vaak strepen terwijl je net streeft naar een mooie egale basis.

DSC_0393

Ook op gebied van foundationkwasten zijn er talloze mogelijkheden. Als ik niet voor mijn beautyblender kies of als mijn foundation makkelijker is aan te brengen met een kwast dan ga ik voor eentje zoals deze! Door de afgeronde vorm kun je makkelijk overal bij, daarnaast is hij niet al te groot waardoor je precies kunt werken. Het is belangrijk dat de haartjes dicht op elkaar zitten, het product verdeelt zich dan gelijkmatig over de huid en geeft een egaal resultaat.

 

DSC_0395

Tip: was je foundationkwast regelmatig uit, 1 keer per week is zeker geen luxe!

 

Concealerkwast

DSC_0405

Een concealerkwast kan maar moet niet! Zelf gebruik ik het liefst mijn vingers of een sponsje omdat ik dat het mooiste resultaat vind geven. Wil je toch graag een kwast hiervoor in je set dan zou ik gaan voor deze van Real Techniques. Het grappige is dat het is officieel een oogschaduwkwast is. Een goede concealerkwast is lastig te vinden, vaak zijn ze nogal stijf waardoor het gaat trekken aan de huid. Dat wil je ten allen tijde vermijden!! Vanaf het moment dat je met kwasten onder je ogen gaat werken is het belangrijk dat ze zacht en buigzaam zijn. De “Deluxe Crease Brush” van Real Techniques heeft zachte haartjes die toch dicht op elkaar staan waardoor je de huid spaart en toch je dekking krijgt.

Poederkwast

DSC_0398

De poederkwast is er eentje die de meeste onder ons al hebben denk ik. Poeder aanbrengen met je handen gaat dan ook nogal lastig. Zorg ervoor dat hij niet al te klein is en dat de haren lekker zacht zijn!

DSC_0399

Let bij het aanschaffen van een poederkwast op de haren. Staan de haren dicht op elkaar dan gaat hij je poeder geconcentreerder aanbrengen wat bijvoorbeeld handig is bij het afpoederen van foundation. Wil je er bronzer mee aanbrengen? Ga dan voor een kwast met iets meer ruimte tussen de haartjes, hierdoor brengt hij het subtieler aan en kun je er ook mee blenden.

Bovenstaande kwast van Real Techniques heeft de haartjes redelijk dicht op elkaar waardoor ik hem het liefst gebruik voor transparant poeder aan de brengen nadat mijn foundation heb aangebracht.

Blushkwast

DSC_0420

Wat betreft de blushkwast heb ik twee opties, een schuine en een ovale kwast. Ik gebruik ze beide afwisselend en vind ze naast blush ook erg fijn voor te shapen.

DSC_0404

Een schuine kwast is erg fijn voor het aanbrengen van blush omdat hij mooi de contouren van je wang volgt. Daarnaast past hij precies onder je jukbeen wat het makkelijk maakt om te gaan shapen. Kortom een super kwast!

DSC_0423

De andere variant loopt taps toe en werkt door zijn spitse punt erg precies als je wilt shapen bij de haargrens en je slapen. Hij is super zacht waardoor je er ook makkelijk mee kunt blenden. Als je de zijkanten gebruikt is hij fijn voor het aanbrengen van blush op de appeltjes van je wangen.

Kwasten voor de ogen

Aanbrengen en blenden van oogschaduw

DSC_0406

Meestal krijg je van die spons applicators of kleine mini-kwastjes bij een setje oogschaduw. Not a fan! Ik vind ze mega onhandig werken en je krijgt nooit het resultaat dat je wilt, tenminste ik toch niet. Als er iets is wat je leven makkelijker gaat maken op gebied van make-up zijn het oogschaduwkwasten.

DSC_0408

Als je nul ervaring hebt met oogschaduwkwasten begin dan met kwasten zoals op bovenstaande foto. Vooral de linkse met de witte haren gebruik ik elke dag! Hij niet al te plat maar ook niet mega fluffy, een beetje ertussen in. Hierdoor kan ik er zowel oogschaduw mee aanbrengen als blenden. Ik gebruik de vlakke kant voor het aanbrengen van het product en het uiteinde om het allemaal te vervagen. Dit is echt dé beginnerskwast vind ik! De linkse is iets platter en daardoor minder handig voor te blenden.

 

Pencilkwast

DSC_0411

De pencilkwast is ronder en spitser waardoor je er preciezer mee kunt gaan werken. Hij is ideaal voor oogschaduw aan te brengen bij de onderste wimperrand en deze vervolgens te vervagen. Je kunt hem ook gebruiken voor in je crease als je daar geconcentreerder kleur wil aanbrengen.

DSC_0416

Eyelinerkwast

DSC_0418

Last but not least, eyeliner. Je hebt natuurlijk ook eyelinerpennen en potjes waar een kwastje bij zit dus deze kwast is wederom een optie in je set. Als je echter wilt gaan experimenter met gelliner of  oogschaduw wilt gebruiken voor een lijntje te trekken dan heb je een kwastje nodig.

DSC_0419

Het is maar net waar je aan gewend bent of wat je fijner vind werken wat betreft de soort kwast. Toch zou ik de schuin afgesneden kwast aanraden omwille van zijn veelzijdigheid en de controle die je ermee hebt. Zo gebruik ik hem voor zowel mijn wenkbrauwen bij te tekenen als het zetten van eyeliner.

De linkse kwast werkt heel precies maar is daarentegen ook erg instabiel. Een vaste hand is dus zeker vereist!

Conclusie

Als je eenmaal een basisset hebt die bij jouw make-uproutine past kun je hier eindeloos op verder “bouwen” door af en toe een leuke kwast erbij te kopen. Wat betreft prijsklasse en merk raad ik zeker Zoeva aan. Hun kwasten zijn van een geweldige kwaliteit zonder dat je er absurd veel geld voor moet neertellen. Zeker als je pas met kwasten begint is dat een leuke plus.

Als je naar kwasten gaat zoeken in een gewone winkel vraag dan zeker even hulp en voel aan de kwasten! Het is belangrijk dat ze lekker zacht zijn en de huid niet irriteren. Helaas weet je pas na een paar keer wassen of de haartjes mooi blijven zitten. Je kunt natuurlijk wel voorzichtig aan de haren voelen of ze loslaten als je in de winkel bent, dan weet je vaak ook al genoeg.

In het vervolg ga ik meer “back to basics” artikels plaatsen. Hebben jullie suggesties? Zet ze in de comments.

Xoxo,

Danique

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *