DSC_0158

Catrice Review

Vandaag is het all about Catrice!  Budgetmerken hebben vaak verrassende producten in hun assortiment zitten die over het hoofd worden gezien. En nu wil het toeval dat ik daar altijd naar op zoek ben. In dit artikel vind je drie reviews met looks terug over het Allround  Concealer Palette, de Velvet Matt Eyeshadows en het Contouring Palette.

DSC_0163

 

Allround Concealer Palette

DSC_0165Het allround concealer palette van Catrice bevat 5 kleuren met verschillende functies:

Groen staat recht tegenover rood op de kleurencirkel en wordt daarom gebruikt om roodheid van de huid te neutraliseren. Denk daarbij aan puistjes, gesprongen adertjes en andere oneffenheden.
De roze/oranje kleur gaat donkere kringen camoufleren.
De 3 beige tinten gebruik je nadat je de corrigerende kleuren hebt aangebracht of gewoon op zichzelf. Door de verschillende kleuren heb je altijd een match met je eigen huidskleur!

DSC_0160

DSC_0153

Op bovenstaande foto’s kun je goed zien hoe romig de concealers zijn. Ze smelten meteen weg als je met je vingers het product aanraakt en hebben een goede dekking.

Maar hoe voelt de concealer op de huid en werken de corrigerende kleuren nu echt?!

Roodheid camoufleren met groene corrector

Collage nummers

“Gelukkig” had ik last van een puistje waardoor ik de groene corrector voor jullie kon testen.

Op foto 1 heb ik mijn foundation al aangebracht waardoor het puistje eigenlijk al een beetje gecamoufleerd is.
Op foto heb ik wat van de groene corrector aangebracht met een concealerkwastje.
Op foto heb ik de twee lichtste beige tinten gemengd en met een Beautyblender op de huid gedept.

Ik moet zeggen dat ik eigenlijk weinig verschil zie. Doordat de textuur zo romig en dik is lijkt het puistje juist meer aanwezig omdat je het product zo duidelijk ziet zitten. Voor mij was het dus niet echt een meerwaarde, jammer!

Donkere kringen camoufleren met roze corrector

PicMonkey Collage oog

Op foto 1 heb ik nog geen concealer aangebracht, enkel een beetje foundation.
Op foto 2 breng ik een dun laagje van de roze corrector aan met een kwastje.
Op foto 3 heb ik weer de lichte kleurtjes van de concealer gemengd en deze met mijn vingers op de huid verdeeld.

DSC_0613
De concealer heeft een mooie dekking en verbergt mijn donkere kringen goed. Wel vond ik het lastig om met het product te werken, ik kreeg het moeilijk verdeeld over de huid en het gaat enorm in de fijne lijntjes zitten. Ik probeerde het ook met een Beautyblender maar dit werkte al helemaal niet! Mijn poriën werden heel zichtbaar ipv dat het ook maar iets goed voor me deed. Voor mij helaas een no go!

Prime and Fine Professional Contouring Palette

DSC_0168

Het Contour Palette is verkrijgbaar in twee kleuren, 010 Ashy Radiance en 020 Warm Harmony. Ik ging persoonlijk voor Ashy Radiance omdat deze mij donker genoeg leek. Warm Harmony is geschikter voor donkere types.

DSC_0166

Er zitten twee poeders in het palette, een highlighter en een shape kleur.

De donkere kleur wordt gebruikt om te shapen, dus om je gezicht vorm te geven. Zo kun je op bepaalde delen van je gezicht een soort schaduw creëren waardoor je je gezicht bijvoorbeeld smaller kunt doen lijken.
De highlighter wordt daarentegen gebruikt om delen van je gezicht naar voor te halen, zoals je jukbeenderen, je neus of je wenkbrauwbot.

Het hele technische verhaal bewaar ik voor een afzonderlijke post! Stay tuned dus.

DSC_0167

De look

PicMonkey Collage contour

Op foto 1 heb ik enkel foundation, concealer en wenkbrauwpoeder op.
Op foto 2 heb ik de shapekleur subtiel aan gebracht onder de jukbeenderen, langs de neus, het voorhoofd en de kaaklijn. De highlighter heb ik op de neusbrug, jukbeenderen en bovenlip aangebracht.

De shapekleur is niet oranje waardoor hij geschikt is als contourkleur voor de lichtere huidjes. Daarnaast blend hij erg makkelijk wat een must is bij contouren. De highlight kleur geeft een hele subtiele glow, maar is niet echt een highlight te noemen vind ik persoonlijk.

Al met al ben ik tevreden over de prijs-kwalitiet van dit product!

Velvet Matt Eyeshadows

DSC_0159

Deze losse oogschaduws van Catrice zitten al een tijdje in het assortiment, maar ik heb zo het vermoeden dat ze de formule hebben aangepast. Zo is de kleur 010 Vanillity fair (helemaal rechts op de foto) er een van de “oude collectie”. Het nadeel was dat ze erg snel kapot gingen en uit het doosje vielen, maar dat probleem hebben ze gelukkig aangepakt!

DSC_0160

De kleurtjes 040 Al Burgundi (links) en 070 Princess Mattleine (rechts). Ik vind het altijd leuk als een budgetmerk zoals Catrice de moeite neemt om catchy namen te bedenken voor hun producten.

DSC_0159

De oogschaduw heeft een prachtige pigmentatie en een satijn/matte finish. Daarnaast zijn ze ook erg fijn om mee te werken en te blenden. Alleen maar goede punten dus!

De look

Stap 1: Princess Mattleine

DSC_0687

Princess Mattleine is  perfecte basis voor veel looks! De kleur is net iets donkerder dan mijn huidskleur waardoor ik hem bijna zonder spiegel kan aanbrengen, je kunt er eigenlijk weinig fout mee doen. Ik vind het fijn om deze soort tinten te gebruiken als overgangskleur, je kunt hier dan steeds op verder bouwen met donkerdere tinten.

Ik gebruik mijn Zoeva 227 kwast om de oogschaduw aan te brengen op mijn ooglid en het te vervagen in de arcadeboog. Ik plaats mijn kwast hiervoor in de “plooi ” van mijn ooglid en maak bewegingen van links naar rechts. Een kind kan de was doen!

Stap 2: Onderste wimperrand

DSC_0688

Ik breng Princess Mattleine ook aan op mijn onderste wimperrand met mijn Zoeva 225 kwast. Op deze manier verbind ik de kleur met elkaar en creëer daarbij een soort cateye.

Stap 3: Arcadeboog iets intenser maken.

DSC_0691

DSC_0693

Met dezelfde spitse kwast dip ik in de donkere kleur van het Contour Palette – omdat ik echt alleen deze producten van Catrice wou gebruiken, je kunt natuurlijk ook een andere bruintint gebruiken! – en breng deze aan in de arcadeboog en de buitenste ooghoeken.

DSC_0694

Heb je iets te veel aangebracht? Neem dan een schone fluffy kwast en vervaag de harde randjes!

Stap 4: Al Burgundi

DSC_0696

Met een platte oogschaduwkwast van de Hema breng ik de donkere burgundy-kleur aan op het bewegend ooglid. Dit doe ik door de kwast plat op mijn ooglid te leggen en de kleur als het ware erop te deppen. Doe dit beetje bij beetje tot je intensiteit hebt die wilt.

DSC_0701

Wat je hebt aangebracht op je ooglid kun je vervolgens naar boven vervagen met je blendingkwast. Werk op deze manier beetje bij beetje tot je tevreden bent over je look.

DSC_0703
Herhaal stap 2 met Al Burgundi!

Stap 5: Bijwerken.

DSC_0724

Zoals je ziet is er een mooie overgang door de basiskleur onder Al Burgundi. Zo krijg je toch extra dimensie in je look ookal gebruik je maar drie kleurtjes!

DSC_0731

Heb je een beetje te wild geblend met je oogschaduw dan kun je de randjes strakker maken of foutjes corrigeren met een concealer!

DSC_0732

Stap 6: Eyeliner en mascara

DSC_0743

Breng je favoriete eyeliner en mascara aan! Ook hier kun je een aparte post over verwachten.

De producten van Catrice zijn verkrijgbaar bij Kruidvat:

Allround Concealer Palette 3,59€
Contour Palette 4,59€
Velvet Matte Eyeshadow 4,99€

Hebben jullie Catrice favorieten? Laat het ons weten in de comments!

Xoxo,
Danique

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *