HEMA Make & Bake Chocolate Chip Cookies
HEMA is dé place to be voor cadeautjes, zo hebben ze van die altijd-goed-items. De Make & Bake potten zijn hier een mooi voorbeeld van!
De potten zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens fail-proof. Alle ingrediënten zijn al afgewogen, je hoeft alleen maar boter en een eigeel toe te voegen. Een kind kan de was doen!
Tijdens ons jaarlijks kerstfeestje met de vrienden kreeg ik de variant “Chocolate Chip” cadeau. Deze heb ik met plezier voor jullie uitgetest!
Wat heb je nodig?
- De Make & Bake pot van hema
- 100 gram zachte boter
- 1 eigeel
Extra: Een overenthousiaste sous-chef! Lieve mensen ik stel jullie graag voor aan mijn cookiemonster Bailey.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Kiep de pot om in een mengkom en roer alles goed los.
Stap 2
Voeg het eigeel van 1 ei toe. Roer dit even door.
Stap 3
Voeg de zachte boter toe.
Stap 4
Kneed het deeg met je handen totdat je er kleine balletjes van kunt maken. Met de inhoud van één pot kun je precies 18 koekjes bakken.
Stap 5
Druk de balletjes een beetje plat op een bakplaat en bak ze 15 minuten af. Als de koekjes pas uit de oven komen zijn ze nog wat zacht waardoor ze niet gaar lijken. Als je ze even laat afkoelen worden ze hard en zijn het echte koekjes.
De koekjes smaken iets anders dan je doorsnee Chocolate Chip Cookie. Ze zijn wat kleveriger en lekker zoet. Hou de koekjes wel goed in de gaten als ze in de oven zitten. Als ze te bruin worden verbrandt de suiker waardoor ze een overheersende caramelsmaak krijgen.
Hebben jullie al koekjes van de HEMA Make & Bake potten gemaakt?
Hele fijne feesten en geniet van al het lekkers!
Xoxo,
Danique
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!