DSC_0266

Holy Guacamole

Vandaag deel ik met jullie een van mijn diepste geheimen, namelijk mijn guacamole recept. Ik heb zo’n vermoeden dat ik enkele vriendinnen hier erg blij mee ga maken. Deze Guacamole, hoewel ik hem soms eerder als avocado-crėme beschrijf, is meestal een hoogvlieger op feestjes en partijen. Ik zou zeggen maak een screenshot en ren naar de winkel, want dit wil je echt proeven!

SATC_Samantha_Guacamole

 Hihi deze kon ik niet laten. Let’s get to it!

Wat heb je nodig?

 • 1 avocado
 • 1/2 citroen of limoen
 • 1 teentje knoflook
 • feta ( liefst op olie )
 • olijfolie ( heb je niet nodig als je de feta in olie gebruikt)
 • peper
 • zout
 • tabasco
 • chilipoeder of chilivlokken

+ Een staafmixer of blender, dit is cruciaal voor de gladde smeuïge textuur!!!

guacamole

Je vraagt je misschien af voor hoeveel personen deze hoeveelheden zijn. Met deze ingrediënten heb je ongeveer een halve soepkom vol, persoonlijk krijg ik dit met gemak alleen op omdat ik dol ben op gaucamole dus dat zou ik niet als richtlijn aannemen. In een “normaal” gezelschap, bijvoorbeeld een feestje van 8 man, zou ik de portie zeker verdubbelen. The more the better!

Bereidingswijze

guacamole

 1. Snijd de avocado doormidden en lepel het vruchtvlees uit. Doe deze in de kom of beker die bij je staafmixer hoort.
  Tip: bewaar de pit voor later!
 2. Pers de halve citroen uit en giet ongeveer de helft daarvan  (1/4 citroen dus) bij de avocado. Doe dit naar eigen smaak! Ik vind het lekker als de citroen goed doorsmaakt waardoor ik soms iets meer gebruik.
 3. Ik raad het aan om fetablokjes op olie te gebruiken! Dit is mijn “Secret Ingredient”, de feta maakt de guacamole smeuïg en de gekruide olie geeft alles een lekkere smaak. Twee volle eetlepels is voldoende!
 4. Tijd voor kruiden! Voeg knoflook, tabasco, peper, zout en chilivlokken naar smaak toe. Guacamole mag een beetje spicy zijn dus ik zou zeker de hele teen knoflook gebruiken en een mespuntje chili.
  Tip: Twijfel je over je kruiding? Mix dan eerst het geheel en voeg daarna beetje bij beetje de kruiden toe. Toevoegen kan altijd, eruit halen niet meer :)
 5. Dan is het tijd om alles te mixen tot een gladde crème en het te serveren!

 

guacamole

Dinner is served

guacamole

Voeg de pit toe die je eerder aan de kant hebt gehouden. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar het zorgt er ook voor dat je guacamole niet gaat verkleuren. Strooi nog wat extra chilivlokken over de guacamole als decoratie en dan kan hij op tafel!

guacamole

 

Serveer de guacamole met naturel nacho’s of op een tradionele fajita! YUM!

Smakelijk!

Xoxo,
Danique

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *